Bertens begint tennisjaar met moeizame zege in Brisbane

Foto: ANP

Tennisster Kiki Bertens heeft haar eerste enkelspel in het nieuwe jaar tot een goed einde gebracht, zij het moeizaam. De nummer 9 van de wereld had in het Brisbane International in Australië drie sets nodig om zich te ontdoen van Dajana Jastremska uit Oekraïne: 6-4 1-6 6-3. De partij duurde bijna twee uur.

Bertens treft in de tweede ronde de Estse Anett Kontaveit, de nummer 26 van de wereld. Het toernooi in Brisbane dient als voorbereiding op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van dit jaar

De pas 19-jarige Jastremska maakte het de 28-jarige Bertens knap lastig. Ze nam in de eerste set al meteen een 2-0-voorsprong, maar zette niet door. Bertens herpakte zich en won vier games op rij. Vervolgens greep de Wateringse de set met 6-4.

In het tweede bedrijf ontbrak alle overtuiging bij Bertens. Ze liet zich wegslaan door de Oekraïense, die na een vroege break nu wel doorpakte en de set met 6-1 won. Bertens maakte in die tweede set slechts 18 punten.

Na een peptalk van coach Elise Tamaëla kreeg Bertens weer vat op haar spel. Ze nam in de derde set meteen het initiatief en liep uit naar 5-0. Ze liet zich niet van de wijs brengen door een medische behandeling bij Jastremska, die bij een achterstand van 3-0 ineens last had van haar rug.

Hoewel Bertens zichtbaar haar ongenoegen uitte over die time-out, verstoorde dat haar ritme niet. Toch slopen er tegen het einde van de partij weer fouten in haar spel en gaf ze zomaar drie games uit handen, waardoor Jastremska terugkwam tot 5-3. Een laatste keer rechtte Bertens haar rug en op haar eigen service haalde ze de wedstrijd alsnog binnen.