Verstappen tot eind 2023 bij Red Bull in Formule 1

Foto: ANP

Max Verstappen racet de komende jaren ook voor Aston Martin Red Bull Racing in de Formule 1. De Nederlander heeft zijn contract bij de Oostenrijkse renstal met drie jaar verlengd tot en met 2023.

De 22-jarige Verstappen rijdt sinds 2016 voor het team van Red Bull in de koningsklasse. In zijn debuutrace voor het team reed hij meteen naar zijn allereerste grandprixzege. Hij was toen met 18 jaar en 228 dagen ook nog eens de jongste winnaar ooit in de Formule 1. Dat was in de Grote Prijs van Spanje. Sindsdien won hij nog zeven races.

Afgelopen jaar boekte Verstappen drie overwinningen (Duitsland, Oostenrijk en Brazilië) en eindigde hij als derde in de titelstrijd. Het was het eerste jaar dat Red Bull met de de motoren van Honda reed. Verstappen is vastbesloten om komend jaar een gooi te doen naar de wereldtitel.

Verstappen liet weten dat hij vol overtuiging heeft bijgetekend bij Red Bull, dat hem in 2015 al liet debuteren in de Formule 1 voor het opleidingsteam Toro Rosso. “Red Bull geloofde in mij en gaf me de kans in de Formule 1, daar ben ik het team altijd dankbaar voor geweest. In de loop der jaren ben ik alleen maar meer verweven geraakt met het team. Het is genieten om met zo’n geweldige groep mensen samen te werken. Met Honda hebben we de laatste twaalf maanden zoveel progressie geboekt, dat ik gemotiveerder dan ooit ben. Ik wil winnen met Red Bull en vechten voor de wereldtitel.”

Teambaas Christian Horner van Red Bull noemde de contractverlenging zelfs “fantastisch” nieuws. In ieder geval komt er nu een einde aan de geruchten dat Verstappen na 2020 zou overstappen naar een van de andere topteams, Ferrari of Mercedes. “Met de grote regelwijzigingen in de Formule 1 in 2021 op komst, is continuïteit doorslaggevend. Max heeft zijn waarde bewezen voor het team en hij gelooft echt in de samenwerking tussen Red Bull en onze motorleverancier Honda”, aldus de Brit.