Fred Hemmes jr. gaat tennisster Clijsters coachen

Foto: ANP

De Nederlandse trainer Fred Hemmes jr. gaat de Belgische tennisster Kim Clijsters coachen. Dat maakte Clijsters, die na zeven jaar absentie een rentree gepland heeft, bekend op een mediadag in het Belgische Bree.

De 38-jarige Hemmes jr., die zelf tot plek 188 op de wereldranglijst reikte, heeft een verleden in het Belgische tennis. Hij werkte bij de Belgische tennisbond en was coach van de Belgische tennisser Ruben Bemelmans. Het is de bedoeling dat Hemmes jr. fulltime met Clijsters mee gaat reizen. Ook Carl Maes, die de voormalige nummer 1 jarenlang begeleidde, blijft betrokken.

Hemmes jr. was al werkzaam op de tennisacademie van Clijsters en kende haar dus al. “Ik kon zo’n uitdaging natuurlijk niet weigeren. Een comeback zoals Kim op haar 36e maakt, is uniek in de tennissport. Daar wil ik graag aan meewerken”, zei de Brabantse oud-prof over zijn nieuwe klus.

“Ik ken Kim al heel lang en heb zelf natuurlijk ook al wat meegemaakt in de tenniswereld, maar dit is wat mij betreft toch ongezien. Na zo’n lange pauze en na drie zwangerschappen een terugkeer maken, wordt heel moeilijk. Maar als iemand het kan, is het Kim. Ze gaat van mij niets nieuws meer leren, maar ik kan wel proberen haar nog een paar procent beter te maken. Ik kijk ook erg uit naar die eerste wedstrijden. Niemand weet wat we kunnen verwachten.”

Clijsters (36) doet volgende week nog niet mee aan de Australian Open. Ze hoopt begin maart terug te kunnen keren op het toernooi in het Mexicaanse Monterrey.

Tot op heden won Clijsters vier grandslamtoernooien. In 2005, 2009 en 2010 schreef ze de US Open op haar naam, in 2011 was ze de sterkste op de Australian Open.