Froome: Tour de France is het enige doel dit jaar

Foto: ANP

Wielrenner Chris Froome heeft maar één groot doel in 2020 en dat is de eindzege in de Tour de France. Dat zegt de viervoudig Tourwinnaar in een interview op de website van zijn ploeg Team Ineos. “Het vooruitzicht van een vijfde keer geel is een enorme motivatie”, zei hij.

Froome kon niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk afgelopen jaar na een zware val in het Critérium du Dauphiné, waarbij hij een dijbeen, heup, elleboog, ribben en een nekwervel brak. “Ik maak nu de overstap van de revalidatie naar de ‘normale’ training”, vertelde Britse wielrenner over een van de zwaarste beproevingen in zijn carrière. “Ik ben blij dat alles weer goed gaat. De komende maanden zullen heel hard werken worden.”

Team Ineos maakte een dag eerder bekend dat ook Egan Bernal en Geraint Thomas, de winnaars van de Tour van respectievelijk 2019 en 2018 in Nice aan de start zullen staan op 27 juni, maar dat Froome ook op zijn vijfde Tourzege mag jagen. “Om van deze blessure terug te komen, is alleen maar een extra reden”, zei Froome. “Er zijn geen garanties in de sport, maar ik zal alles geven wat ik in me heb.”