Basketballers Team LeBron winnen All Star Game

Foto: ANP

De 69e All Star Game, het duel tussen de beste basketballers van de Amerikaanse profcompetitie NBA, is gewonnen door Team LeBron. Het door LeBron James geleide team van vedetten versloeg het team rond Milwaukee Bucks-ster Giannis Antetokounmpo met 157-155. Kawhi Leonard, topschutter met 30 punten, werd gekroond tot beste speler van de NBA. De speler van Los Angeles Clippers ontving de Kobe Bryant MVP Award, vernoemd naar de in januari bij een helikopterongeluk omgekomen voormalig superster.

Het ereduel stond volledig in het teken van 18-voudig All Star Bryant. Alle spelers van Team Giannis kwamen de hal in Chicago in met het nummer 24 op het shirt, het nummer dat Bryant een groot deel van zijn loopbaan droeg. Team LeBron droeg een 2, waarmee de bij het ongeluk eveneens omgekomen dochter Gianna Bryant speelde.

“We zullen nooit meer een speler als Kobe Bryant zien”, zei LA Lakers-legende Earvin ‘Magic’ Johnson aan het begin van een ceremonie die eindigde met een door het publiek gescandeerd ‘Kobe, Kobe’.