Beslissing over GP Canada in Formule 1 na Pasen

Foto: ANP

Een beslissing of het Formule 1-seizoen op 14 juni kan beginnen met de Grote Prijs van Canada moet binnen drie weken vallen. Na de afgelasting van de eerste acht wedstrijden, waaronder de GP op het circuit van Zandvoort, hoopt de koningsklasse van de autosport het verkorte seizoen in Montreal alsnog te starten.

“We zijn optimistisch, maar ook realistisch”, zei François Dumontier namens de lokale organisatie tegen website Motorsport-Total.com. “Als we in overleg met de Formule 1 en de bond FIA tot uitstel besluiten zal dat na Pasen zijn.” Dumontier denkt dan, wanneer de wedstrijd wel doorgaat, genoeg tijd te hebben het op een eilandje gelegen circuit in gereedheid te brengen. Een verschuiving naar het najaar ziet hij niet zitten: “Voor ons is het onmogelijk, eind oktober hier een race te houden. Dan is het te koud.”

De Formule 1-kalender telde dit jaar 22 wedstrijden, waarvan er inmiddels acht zijn afgelast dan wel uitgesteld vanwege het coronavirus. De organisatie hoopt nog 15 tot 18 races te kunnen plannen.