Sprintster Felix (34) geeft hoop op olympisch podium niet op

Foto: ANP

De Amerikaanse sprintlegende Allyson Felix weigert te capituleren voor het coronavirus. De Olympische Spelen zijn weliswaar met een jaar uitgesteld, maar de 34-jarige zesvoudig olympisch kampioene wil er in 2021 absoluut bij zijn in Tokio.

“Ik houd mijn droom levend en wil in 2021 weer het gevoel ervaren van staan op het podium. Ik hoop dat ik anderen inspireer ook door te gaan en gedurfde dromen na te jagen”, schrijft Felix in een emotioneel betoog op de website van het Amerikaanse Time.

Het uitstel kwam hard aan, schrijft Felix. Ook al snapt ze het besluit en staat ze er volledig achter. “Toch voelde het nieuws als een verpletterende klap, want ik ben olympiĂ«r en de afgelopen 6055 dagen, sinds mijn 17e, elke ochtend opgestaan om olympisch goud na te streven.”

Dus gaat ze door voor haar vijfde olympische deelname. “Het zijn angstige en onzekere tijden en we staan voor grote uitdagingen, maar ik ben die afgelopen 6055 ook wakker geworden om een boodschap van hoop te versturen. De hoop dat je alles kunt overwinnen en elke tegenslag te boven kan komen.”