Tennisser Murray trekt zich terug in Londen

Foto: ANP

De Schotse tennisser Andy Murray heeft zich afgemeld voor de wedstrijd om de derde plaats op het demonstratietoernooi in Londen, genaamd ‘Battle of the Brits’. De voormalig nummer 1 van de wereld, op de weg terug na een heupoperatie, zou het opnemen tegen Cameron Norrie. James Ward vervangt Murray, die vermoedelijk behoefte heeft aan rust.

De 33-jarige Schot speelde in de afgelopen vijf dagen vier partijen op het toernooi dat wordt georganiseerd door zijn broer Jamie Murray. Publiek is niet welkom, de partijen worden online uitgezonden. De tweevoudig Wimbledon-winnaar moest het zaterdag in de halve finales afleggen tegen Dan Evans, die in de finale met Kyle Edmund strijdt om de toernooiwinst.

Murray onderging vorig jaar een operatie om van chronische heupklachten af te komen. Hij maakte in augustus zijn rentree. Murray speelde in november vorig jaar zijn laatste officiƫle partij. Dat was in de finaleweek van de Daviscup, tegen Tallon Griekspoor. Vanwege teruggekeerde heupklachten moest de Schot begin dit jaar de Australian Open overslaan. Hij hoopt over twee maanden wel te kunnen meedoen aan de US Open.