Wielrenner Jakobsen met Belgische ploeg op hoogtestage

Foto: ANP

De Belgische wielerploeg Deceuninck – Quick-Step trekt ter voorbereiding op de herstart van het seizoen de Italiaanse Dolomieten in. Van 6 tot 23 juli gaat het hele team, inclusief de Nederlandse sprinter Fabio Jakobsen, op hoogtestage naar Val di Fassa op de Passo San Pellegrino.

“In de omgeving zijn er klimmen van over de 2000 meter, maar zijn er ook vlakkere stukken op 1000 meter waar de tijdrijders en sprinters kunnen trainen. Naast de goede trainingen kan er ook verder gewerkt worden aan de bekende ‘Wolfpack’ spirit”, verwees de teamleiding naar de bijnaam van de succesvolle ploeg van topman Patrick Lefevere.

Alle deelnemers aan het trainingskamp worden getest op het nieuwe coronavirus. “De medische staf van de ploeg staat iedereen bij om er zeker van te zijn dat voorzorgsmaatregelen worden genomen en begrepen. De protocollen worden constant bekeken en gewogen”, benadrukt de ploegleiding.

Lefevere omschrijft Val di Fassa als “een ideale mix” voor zijn team. “We kunnen op een compacte manier trainen en onze veiligheidsprocedures volgen in deze lastige tijden. We kijken er meer dan ooit naar uit om samen te zijn als groep en de renners in de best mogelijke vorm aan de start te krijgen van de rest van het seizoen.”

De UCI WorldTour hervat op 1 augustus met de Italiaanse Strade Bianche.