Ferrari hoopt dat 1000e race op ‘eigen’ Mugello is

Foto: ANP

Ferrari hoopt de duizendste race van het Formule 1-team te kunnen rijden op Mugello, het circuit dat eigendom is van de renstal. Mugello is in beeld als aanvulling van de kalender voor dit seizoen.

“Ik kan bevestigen dat we in gesprek zijn met de organisatie van de Formule 1”, zei Ferrari-teambaas Mattia Binotto in Spielberg, waar met de Grote Prijs van Oostenrijk het seizoen dan eindelijk van start gaat. “We hopen dat we de Formule 1 naar Mugello kunnen halen, het is een geweldig en veeleisend circuit voor de coureurs. Het zou fantastisch zijn als we onze duizendste race in Italië kunnen rijden, op ons eigen circuit.”

Op de voorlopige kalender voor dit jaar staan nu acht grands prix. De laatste, de Grote Prijs van Italië op 6 september op Monza, wordt de 999e race van Ferrari. De Italiaanse renstal hoopt nummer 1000 te kunnen rijden op het ’thuiscircuit’. Ferrari gebruikt Mugello onder meer voor testsessies.

De Italianen zijn al sinds het eerste WK in 1950 van de partij in de Formule 1. Ferrari heeft de bolide voor dit jaar de SF1000 genoemd, omdat het dit seizoen de duizendste race gaat rijden. Het is nog niet zeker waar dat gaat gebeuren. De organisatie van de Formule 1 wil de kalender voor 2020 uitbreiden naar vijftien tot achttien grands prix.