Derde tijd Verstappen in derde vrije training

Foto: ANP

Max Verstappen heeft in de derde en laatste vrije training voor de Grote Prijs van Oostenrijk de derde tijd neergezet. De Nederlander van Red Bull kwam in zijn snelste ronde uit op 1.04,413. Verstappen was daarmee een kleine drie tiende van een seconde langzamer dan Lewis Hamilton. De Brit kwam in zijn Mercedes tot een snelste ronde van 1.04,130. Zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas gaf ruim een tiende toe op Hamilton.

Vrijdag was Verstappen in de eerste twee vrije trainingen respectievelijk goed voor de derde en de achtste tijd. Beide keren was Lewis Hamilton in zijn Mercedes de snelste. In de afsluitende vrije training hield Verstappen, de afgelopen twee jaar de beste op de Red Bull Ring, de Mexicaan Sergio Pérez (Racing Point) en Ferrari-rijder Charles Leclerc achter zich. Verstappens teamgenoot Alexander Albon noteerde de zesde tijd. Sebastian Vettel kwam in zijn Ferrari niet verder dan de zevende tijd. Ferrari gaf eerder al aan de wagens nog niet op orde te hebben.

Het Formule 1-seizoen had eigenlijk al in maart moeten beginnen, maar vanwege het coronavirus schoof de start bijna vier maanden op.