Golfer Luiten opnieuw sterk op dreef in 1e ronde in Oostenrijk

Foto: ANP

Golfer Joost Luiten is goed begonnen aan het Euram Bank Open in Oostenrijk, een evenement van de Europese Tour. De 34-jarige Rotterdammer ging in Ramsau rond in 65 slagen. Daarmee bleef hij 5 slagen onder het baangemiddelde (par).

Luiten neemt in het klassement de gedeelde zesde plaats in. Hij produceerde woensdag een eagle, vijf birdies en twee bogeys. Deyen Lawson uit Australië en Stanislav Matus uit Tsjechië leiden na de eerste dag met een score van 63 slagen. Daan Huizing staat na een rondje van 70 slagen op de 82e plek en Robbie van West bezet de 99e positie met een totaal van 71 slagen.

Luiten startte vorige week bij de Austrian Open in Atzenbrugg eveneens sterk. Zijn rondje van 65 slagen (-7) was toen goed voor de koppositie na de eerste dag. Luiten wist echter zijn hoge niveau niet vast te houden. Hij moest zondag genoegen nemen met de achttiende plek in het eindklassement.

Beste Nederlander in Atzenbrugg was Wil Besseling. Hij eindigde als derde. Darius van Driel belandde op de vierde plaats. Beide Nederlanders zijn in Ramsau niet van de partij.