Ook Diamond League in Shanghai geschrapt

Foto: ANP

Niet alleen alle voor dit jaar geplande tennistoernooien in China zijn geannuleerd, ook de atletiekwedstrijden uit de Diamond League zijn geschrapt. Het betekent een streep door de meeting op 19 september in Shanghai en waarschijnlijk ook die van een tweede op 17 oktober, waarvan de locatie nog altijd niet bekend was.

De Chinese regering heeft een verbod op de meeste internationale sportevenementen uitgevaardigd om een tweede besmettingsgolf van het coronavirus tegen te gaan. De Masters Snooker zullen ook niet doorgaan en de kans dat China dit jaar nog een Formule 1-race kan houden is ook zo goed als verkeken. De Chinese voetbalcompetitie gaat zaterdag wel van start.

Het atletenbureau Global Sports van Jos Hermens stelt jaarlijks het deelnemersveld samen voor de Diamond League in Shanghai. Die stond aanvankelijk gepland op 16 mei, werd eerst verzet naar 13 augustus en daarna naar 19 september. De eerstvolgende editie zal nu vermoedelijk pas volgend jaar mei worden gehouden.

Van de Diamond League, de serie toonaangevende atletiekwedstrijden waar de wereldtop aan meedoet, is dit jaar niet veel meer over. Er zijn als gevolg van de annuleringen door de coronacrisis nog maar zes meetings over dit jaar. De eerste is gepland op 14 augustus in Monaco. Daar komt Sifan Hassan, wereldkampioene op 1500 en 10.000 meter, aan de start op de 5000 meter.