Tennisster besmet met corona bij toernooi Palermo

Foto: ANP

Kort voor de hervatting van het internationale seizoen heeft een tennisster die zou meedoen aan het toernooi van Palermo positief getest op het coronavirus. Het WTA-toernooi gaat ondanks de besmetting gewoon door. De organisatie wilde niet zeggen om wie het gaat, maar naar verluidt is het de Bulgaarse Viktoriya Tomova. Zij meldde zich vlak voor de kwalificaties af, officieel vanwege ziekte.

Alle deelneemsters aan het Palermo Ladies Open worden bij aankomst getest op het coronavirus. Ze moeten op hun hotelkamer wachten tot de uitslag bekend is. “Door onze goede protocollen en controles konden we deze besmetting onderscheppen”, zegt Antonio Cascio, hoogleraar infectieziekten en de corona-expert bij het toernooi op SiciliĆ«. De besmette tennisster is in quarantaine gegaan.

De Nederlandse speelsters Indy de Vroome en Bibiane Schoofs zijn naar Palermo gereisd met als doel om via de kwalificaties het hoofdtoernooi te bereiken. De Vroome moest het zaterdag in de eerste kwalificatieronde echter afleggen tegen Ysaline Bonaventure uit BelgiĆ«: 6-3 6-7 (9) 2-6. Schoofs komt nog in actie. “Blij om hier te zijn na zo’n lange tijd. Bedankt WTA en Palermo Ladies Open voor deze kans”, schreef ze op Twitter. Maandag start het toernooi.

Reacties