Vierde nationale tennistitel voor Hogenkamp

Foto: ANP

Richèl Hogenkamp heeft voor de vierde keer in haar loopbaan de nationale tennistitel veroverd. De 28-jarige Hogenkamp, als eerste geplaatst, versloeg in de finale in Amstelveen de pas 17-jarige Bente Spee. In Amstelveen werd het 6-2 6-2.

Hogenkamp, die op de wereldranglijst de 213e plek inneemt, was eerder kampioene in 2009, 2014 en 2015. “Het was een lastige wedstrijd”, erkende de winnares. “Ik was eerlijk gezegd best wel zenuwachtig, het is toch een finale die je speelt.” Bij afwezigheid van onder anderen Kiki Bertens, Arantxa Rus en Lesley Kerkhove was Hogenkamp de grote favoriete op het NK. “Het is goed geweest dat ik de wedstrijden die ik op papier behoorde te winnen ook overtuigend won. Ik ben benieuwd hoe het straks gaat tegen speelsters die constant op een hoger niveau spelen.”

Bij de mannen ging de Nederlandse titel naar Gijs Brouwer. De 24-jarige Brouwer versloeg Jesper de Jong, die eerder in de week topfavoriet Robin Haase had uitgeschakeld in de kwartfinales, in vier sets: 7-6 (5) 5-7 6-1 6-4. “Als je naar het deelnemersveld kijkt, dan ben ik eerlijk gezegd best verrast dat ik de NK heb gewonnen”, zei Brouwer, die plek 490 inneemt op de wereldranglijst. Hij klopte deze week onder andere Tallon Griekspoor.

De NK op het Nationaal Tennis Centrum waren dit jaar bedoeld om de beste tennissers van het land ritme te laten opdoen in aanloop naar de herstart van het internationale tenniscircuit.