Autocoureur Frijns grijpt net naast de winst in Berlijn

Autocoureur Robin Frijns heeft in de Formule E net naast de overwinning gegrepen in de derde van zes races in Berlijn. Een dag na zijn 29e verjaardag eindigde de Limburger als tweede achter de Duitser Maximilian Günther. Frijns probeerde in de laatste ronde van alles om de BMW-coureur te passeren, maar het lukte hem op het krappe circuit dat is uitgezet over het terrein van de voormalige luchthaven Tempelhof niet om Günther voorbij te steken.

De Limburger mocht wel voor het eerst dit seizoen het podium op. Donderdag was hij als vierde geëindigd in Berlijn, een dag eerder viel hij uit bij de hervatting van het seizoen na een maandenlange onderbreking van het seizoen. De coureurs reden zaterdag in een andere richting over het circuit.

“Heel fijn om terug op het podium te zijn”, zei Frijns. “Ik ben blij met P2, dit levert me goede punten op. Ik zag gedurende de race heel wat gevechten voor me, dan moet je proberen zoveel energie op te sparen voor het einde. Dat hebben we goed gedaan.”

De Fransman Jean-Éric Vergne eindigde als derde, voor WK-leider António Félix Da Costa. De Portugees koerst met 137 punten onbedreigd af op de titel in de Formule E. Günther klom in het klassement naar de tweede plaats met 69 punten, Frijns staat twaalfde met 40 punten. Nyck de Vries eindigde zaterdag op de zestiende plek. Hij neemt in het klassement de veertiende plaats in met 30 punten. De komende vijf dagen zijn nog drie races in Berlijn, waarna het seizoen erop zit.