Poleposition voor Fransman Zarco in derde wedstrijd MotoGP

Foto: ANP

Johann Zarco begint zondag de Grote Prijs van Tsjechië in de MotoGP vanaf poleposition. De Franse motorcoureur van Ducati-Avintia liet zaterdag in de kwalificatierace de concurrentie verrassend achter zich. Fabio Quartararo, landgenoot van Zarco en leider in de WK-stand, begint vanaf de tweede plaats. Quartararo won de afgelopen weken beide races in Jerez vanaf pole.

De 30-jarige Zarco beleefde in 2019 een moeizaam jaar. KTM was niet tevreden met hem en zijn contract werd voortijdig ontbonden. Bij het bescheiden Ducati-Avintia kreeg Zarco een nieuwe kans.

Het is voor Zarco de zesde keer dat hij in de MotoGP vanaf poleposition start. De Grote Prijs van Tsjechië is de derde wedstrijd van dit seizoen voor de MotoGP-coureurs.

In de Moto2 kwalificeerde Bo Bendsneyder zich als zeventiende. De 21-jarige Rotterdammer gaf ruim 1,1 seconde toe op de Amerikaan Joe Roberts. Bendsneyder pakte in de openingsrace van het jaar in Qatar, kort voor het uitbreken van de coronacrisis, vijf punten voor het WK. In de afgelopen twee races in Spanje bleef hij buiten de punten.

“Ik had veel last van trillingen in de motor”, zei Bendsneyder na de kwalificatie in Brno. “Dat maakte het heel moeilijk om een goede ronde te rijden. Jammer, want ik had gedacht ergens tussen de tiende en vijftiende plaats uit te komen. Ik ben blij dat we goed door Q1 zijn gekomen en dat ik daar niks heb laten liggen.”