Bendsneyder achttiende in Moto2 Brno

Foto: ANP

Motorracer Bo Bendsneyder is achttiende geworden in de Moto2 bij de Grote Prijs van Tsjechië. De Rotterdammer eindigde daarmee één plek lager dan zijn startpositie; hij verdiende ook geen WK-punten met de klassering.

De coureur van NTS RW Racing GP begon de race als zeventiende, lag na de eerste ronde dertiende, maar kon zich niet verder naar voren opwerken. Hij leverde geleidelijk aan juist weer posities in, met de achttiende plaats als resultaat. Daarmee blijft de elfde plaats die hij voor de coronapauze haalde in de eerste race van het seizoen in Qatar nog steeds zijn beste resultaat.

De Italiaan Enea Bastianini won op het cricuit in Brno de race in de Moto2, voor de Brit Sam Lowes. De Amerikaan Joe Roberts finishte als derde. Bastianini is na drie GP’s de leider in het kampioenschap.

“De eerste ronde was heel goed. Dat was een zwak punt van me, waar ik hard aan heb gewerkt”, aldus Bendsneyder. “We wisten dat ik met nieuwe banden twee, drie ronden een heel goed gevoel heb en daar heb ik zoveel mogelijk van geprobeerd te profiteren. Ik zat er goed bij en had echt het gevoel dat ik mee kon. Maar na drie rondes was de grip weg en kon ik niks meer. Gelukkig kon ik het tempo nog wel redelijk constant houden, maar na zo’n goede start is de uitkomst wel een teleurstelling. Ik blijf hard werken aan mezelf, maar het is nu ook wel duidelijk dat de motor ook beter moet om het een hele race vol te kunnen houden. Het komt deels door de nieuwe voorband, maar daar moeten we als team wel echt keihard aan werken.”