Record voor basketballer James met plek in sterrenteam NBA

Foto: ANP

Basketballer LeBron James is weer een record rijker. De 35-jarige superster van de Los Angeles Lakers heeft voor de zestiende keer een plek gekregen in het team met de beste spelers van het seizoen. Hij overtrof daarmee Kareem Abdul-Jabbar, Kobe Bryant en Tim Duncan, die allemaal vijftien keer werden gekozen. James ontving net als Giannis Antetokounmpo de maximale 500 punten.

Honderd Amerikaanse en Canadese sportjournalisten stellen drie zogeheten All-NBA-teams samen, die elk bestaan uit vijf spelers. De basketballers met de meeste punten vormen het All-NBA First Team. James en Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) kregen de maximale 500 punten. James Harden (Houston Rockets, 474), Anthony Davis (LA Lakers, 455) en Luka Doncic (Dallas Mavericks, 416) haalden ook het eerste team. Voor de 21-jarige Sloveen Doncic was het zijn eerste uitverkiezing.

James en Davis spelen met LA Lakers in de finale van de play-offs in het westen tegen Denver Nuggets. De finale in het oosten gaat tussen Miami Heat en Boston Celtics.