Davis schiet LA Lakers in zoemer naar tweede zege

Foto: ANP

De basketballers van Los Angeles Lakers hebben in de westelijke finale van de NBA ook het tweede duel met Denver Nuggets gewonnen, met dank aan Anthony Davis. De 27-jarige Amerikaan bezorgde zijn ploeg met een rake driepunter in de zoemer de winst: 105-103. “Een speciaal moment voor een speciale speler”, zei LeBron James, de superster van de Lakers, over Davis.

De ploeg uit LA keek met nog 2,1 seconden op de klok tegen een achterstand van 103-102 aan toen Rajon Rondo de bal vanaf de achterlijn mocht ingooien. Rondo bereikte Davis, die vanaf grote afstand de bal door de basket schoot. Het leidde tot uitzinnige vreugde bij de Lakers. De ploeg uit LA had het eerste duel met de Nuggets al met 126-114 gewonnen en staat nu met 2-0 voor in de best-of-sevenserie.

“Het is extra speciaal om zo te winnen in dit shirt”, zei Davis over het zwarte Black Mamba-tenue dat de Lakers droegen ter ere van de overleden Kobe Bryant. “In dit shirt willen we nooit verliezen. Dat hoort bij dit team. We blijven vechten.”

Davis maakte de laatste 10 punten van de Lakers en kwam uit op een totaal van 31, vijf meer dan James. Bij de Nuggets moest het vooral komen van Nikola Jokic (30 punten) en Jamal Murray (25). Dinsdag nemen de twee finalisten in het westen het voor de derde keer tegen elkaar op in Orlando.