Golfer DeChambeau wint US Open

Foto: ANP

De Amerikaanse golfer Bryson DeChambeau (27) heeft de 120e editie van het US Open gewonnen. Op de laatste dag van het majortoernooi bleek de krachtige speler over de meeste kwaliteiten en de sterkste zenuwen te beschikken. Op de Winged Foot Golf Club in Mamaroneck in de staat New York ging hij rond in 67 slagen. Dat was ruim voldoende voor zijn eerste majortitel en een winstpremie van 1,9 miljoen euro.

‘Hardhitter’ DeChambeau, die op de Amerikaanse PGA Tour de bal het verste wegslaat, begon aan zijn laatste omloop met een achterstand van twee slagen op zijn zes jaar jongere landgenoot Matthew Wolff. DeChambeau nam snel de koppositie over, mede dankzij de nodige foutjes bij de jonge Wolff.

DeChambeau was uiteindelijk de enige speler die na vier ronden onder het baangemiddelde eindigde met een totaal van 274 slagen (-6). Wolff, die zondag rond ging in 75 slagen, werd tweede met een score van 280 slagen (par). De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen belandde met 282 slagen (+2) op de derde plek.

DeChambeau eindigde vorige maand als vierde bij het PGA Championship, het eerste major van dit jaar na een lange coronapauze.