Bertens tegen Oekraïense Zavatska, Rus treft Française Burel

Foto: ANP

Tennisster Kiki Bertens treft een op papier niet al te lastige tegenstander in de eerste ronde van Roland Garros. De Nederlandse nummer acht van de wereld, die als vijfde is geplaatst op het grandslam van Parijs, treft Katarina Zavatska uit Oekraïne, de nummer 112 van de wereld.

Ook voor Arantxa Rus, de andere Nederlandse in het hoofdtoernooi, lijkt de eerste ronde op het Franse graveltoernooi geen al te zware opgave. Ze werd tijdens de loting gekoppeld aan de Française Clara Burel. Zij staat niet hoger dan plek 415 op de wereldranglijst en is toegelaten met een wildcard.

Er zijn dit jaar geen Nederlandse mannen actief in het hoofdtoernooi van Roland Garros. Robin Haase, Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor strandden in de kwalificaties.

Bertens haalde in 2016 de halve finales van Roland Garros. Vorig jaar gaf ze ziek op in de tweede ronde tegen de Slowaakse Viktoria Kuzmova. De 28-jarige Wateringse gaf woensdag in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Straatsburg op met een enkelblessure. Het was een oude blessure die opseelde en uit voorzorg besloot ze de partij tegen Jelena Ostapenko niet af te maken.

De Australische nummer één van de wereld Ashleigh Barty verdedigt haar titel niet in Parijs. Ook de Japanse Naomi Osaka, de winnares van de US Open, ontbreekt. De Roemeense Simona Halep is nu als eerste geplaatst en zij speelt in de eerste ronde tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo. De Tsjechische Karolina Pliskova is de nummer twee van de plaatsingslijst en zij neemt het in de eerste ronde op tegen een qualifier.

Rafael Nadal gaat op jacht naar zijn dertiende eindzege op Roland Garros. De Spanjaard begint die unieke missie met een partij tegen de Wit-Rus Egor Gerasimov, de nummer 83 van de wereld. De Servische nummer één van de wereld Novak Djokovic treft de Zweed Mikael Ymer. De Oostenrijker Dominic Thiem, winnaar van de US Open, krijgt een zware tegenstander in de eerste ronde met de Kroaat Marin Cilic, in 2014 de beste in de US Open.