Goffin kansloos tegen Italiaanse tiener op Roland Garros

Foto: ANP

David Goffin is in de eerste ronde van Roland Garros kansloos gelaten door de pas 19 jaar oude Italiaan Jannik Sinner. In de eerste partij op het centercourt werd het 7-5 6-0 6-3 voor de nummer 74 van de wereld.

Goffin was als elfde geplaatst in Parijs. In 2014 verloor de nummer 12 van de wereld voor het laatst in de openingsronde van Roland Garros.

Voor Sinner was het pas zijn tweede overwinning op een grandslamtoernooi. Begin dit jaar overleefde hij de eerste ronde op de Australian Open. Onlangs verloor hij op de US Open in vijf sets van de Rus Karen Chatsjanov.

Kei Nishikori, dit jaar ongeplaatst, was in vijf sets de als 32e geplaatste Brit Dan Evans de baas. Het werd 1-6 6-1 7-6 (3) 1-6 6-4 voor de Japanner, de voormalig nummer 4 van de wereld. Nishikori is door blessureleed afgezakt naar plek 35.

Voor Nishikori was het zijn eerste overwinning op een grand slam sinds de US Open van vorig jaar. Hij meldde zich met een elleboogblessure af voor de Australian Open. Door een besmetting met het coronavirus liet hij onlangs ook de US Open schieten.

Op Roland Garros zijn dagelijks slechts 1000 toeschouwers welkom. Nu het coronavirus in Frankrijk weer oplaait, werd woensdag besloten het aantal mensen bij evenementen terug te brengen. Aanvankelijk mochten 5000 fans het park betreden.