Miami Heat wint zesde duel en plaatst zich voor NBA Finals

Foto: ANP

De basketballers van Miami Heat hebben zich verzekerd van een plek in de NBA Finals. Heat won in Orlando in de eindstrijd van de Eastern Conference de zesde wedstrijd tegen Boston Celtics met 125-113.

Heat maakte het verschil in het vierde kwart, waarin het tot liefst 37 punten kwam. Bam Adebayo maakte 10 van zijn 32 punten in het laatste kwart. Jimmy Butler was in totaal goed voor 22 punten en Tyler Herro nam 19 punten voor zijn rekening. Adebayo haalde zijn revanche voor het verloren vijfde duel. “Ik heb mezelf druk opgelegd en ik had moeten presteren. Nu heb ik alles gegeven en eindigen we met een overwinning.”

Miami Heat stond in 2014 voor het laatst in de NBA Finals. San Antonio Spurs bleek toen met 4-1 te sterk. Een jaar eerder won Miami de titel nog ten koste van de Spurs (4-3).

In de NBA Finals neemt de ploeg uit Miami het dit jaar op tegen Los Angeles Lakers, dat in de finale van de Western Conference in vijf duels afrekende met Denver Nuggets.

“We hebben groot respect voor onze tegenstander”, zei Heat-coach Erik Spoelstra, die in 2012 en 2013 de titel veroverde met Heat. Lakers-ster LeBron James speelde toen nog in Miami. “We weten dus wie we treffen.”

De finale begint woensdag. Vorig jaar ging de titel in de NBA naar Toronto Raptors.