Atlete Kosgei oppermachtig in natte corona-marathon van Londen

De Keniaanse atlete Brigid Kosgei heeft zich niet laten afschrikken door de regen in Londen. De wereldrecordhoudster won in een druipende hoofdstad van Groot-Brittannië de marathon in een tijd van 2.18.58. Het was haar tweede zege op rij in de vrouwenrace

Die tijd lag ver boven haar wereldrecord van 2.14.04, maar de omstandigheden in Londen waren zwaar. De 26-jarige liep tot 30 kilometer samen op met de Keniaanse wereldkampioene Ruth Chepngetich en koos toen voor het avontuur in haar eentje. Haar tempo zakte geleidelijk in, maar de voorsprong aan de finish was imposant.

De Amerikaanse Sara Hall finishte als tweede in 2.22.01. Ze wist in de slotmeters Chepngetich in te halen. De Keniaanse eindigde als derde in 2.22.05.

De wedstrijd in Londen vond vanwege het coronavirus plaats op een circuit van ruim 2 kilometer rond St. James’s Park, nabij Buckingham Palace. De atletes liep 29 rondjes over het parcours, waar geen toeschouwers bij mochten zijn.