Hamilton: de klus is nog niet geklaard

Foto: ANP

Lewis Hamilton evenaarde zondag het record van 91 grandprixzeges in de Formule 1 van icoon Michael Schumacher, maar daarmee is de Brit nog niet tevreden. “De klus is nog niet geklaard. Ik denk, en hoop, nog meer records te verbeteren en neer te zetten”, zei de winnaar na zijn zege in de Grote Prijs van de Eifel op de Nürburgring.

Hamilton won dit jaar al zeven van de elf races en met 69 punten voorsprong is het al vrijwel zeker dat hij dit jaar zijn zevende wereldtitel verovert. Dan komt hij ook op gelijke hoogte met legende Schumacher. Met 96 polepositions en 158 podiumplaatsen is hij al veel beter dan de Duitser, die sinds zijn ski-ongeluk eind 2013 niet meer in het openbaar is verschenen.

“Ik ga de komende dagen zeker de tijd nemen om het te laten bezinken en een plek te geven, maar ik kan dat niet al te lang doen”, aldus Hamilton. “Ik heb weliswaar een grote puntenvoorsprong en bezit nu die enorme reeks aan overwinningen, maar het kampioenschap is nog niet binnen en ik wil gewoon niet verslappen.”

Het betekent dat Hamilton de knop snel omzet. “De training blijft belangrijk, net als voeding en rust. Ik weet zeker dat ik me nog kan verbeteren. Ik weet nog niet wat de week verder brengt, want ik heb tegenwoordig veel gesprekken en overleg binnen de Formule 1. Onder anderen met mensen uit de Hamilton Commissie. Ik vrees dat ik dit bijzondere moment al weer snel zal vergeten”, aldus de enige zwarte coureur in de koningsklasse van de autosport, die zich de afgelopen maanden een groot aanhanger toonde van de Black Live Matters-beweging en meer diversiteit wil in de Formule 1.

Teambaas Toto Wolff verwacht dat de 34-jarige Hamilton zijn contract bij Mercedes verlengt en in 2021 voor mogelijk zijn achtste titel gaat. “Wat het meest indruk op mij maakt, is hoe hij zich als persoon van jaar tot jaar ontwikkelt. De Lewis Hamilton van vandaag heeft niets te maken met degene die ik in 2013 ontmoette”, zei Wolff. “Hij wordt elk jaar beter, zowel binnen als buiten de auto. Dat is echt inspirerend.”