Lichte hersenschudding bij Van der Poel na val in greppel

Foto: ANP

Wielrenner Mathieu van der Poel heeft bij zijn val in de Driedaagse Brugge-De Panne een lichte hersenschudding opgelopen. Hij verkeert volgens zijn team Alpecin-Fenix verder in een goede conditie. De medische staf van de ploeg zal hem donderdag opnieuw onderzoeken.

Eerder sprak manager Christoph Roodhooft al de vrees uit dat Van der Poel een hersenschudding had opgelopen. “Hij heeft een pijnlijke nek, hoofdpijn en voelt zich heel misselijk. Hij is waarschijnlijk op zijn hoofd gevallen. We gaan met hem naar het ziekenhuis”, liet hij weten. Uiteindelijk bleek een bezoek aan een hospitaal niet nodig. De teamartsen van Alpecin-Fenix hebben zelf de diagnose gesteld.

Van der Poel, zondag glorieus winnaar van de Ronde van Vlaanderen, kwam in de kopgroep op ruim 17 kilometer voor de finish ten val, waarschijnlijk door een windvlaag. Hij kwam daarbij naast de weg in een greppel terecht. “Op het laatste stukje met zijwind schoot Mathieu van de weg”, legde Roodhooft uit. “Het kwam niet door iemands achterwiel. Naast het wegdek was een diepe gracht, waarin hij belandde. Erg ongelukkig voor hem.”

Roodhooft zag de crash van de Nederlandse kampioen van nabij gebeuren. “Het was een vreselijke klap.”