PSV-aanvoerder Dumfries na corona: ik voel me heel fit

Foto: ANP

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries voetbalde in de thuiswedstrijd tegen Willem II (3-0) alsof hij nooit was weggeweest. De 24-jarige vleugelverdediger maakte na zijn besmetting met het coronavirus een indrukwekkende rentree tegen de Tilburgers. Als vanouds had hij ook in aanvallend opzicht weer een voorname rol. Zowel bij het tweede doelpunt van Mario Götze als bij de derde treffer van Donyell Malen verzorgde de Rotterdammer de assist.

“Ik voel me heel fit”, liet Dumfries bij FOX Sports weten. “In het begin van mijn coronabesmetting heb ik me wel even slecht gevoeld. Maar nu voel ik mij weer goed. De trainer zei vooraf tegen mij: kijk maar hoelang je het volhoudt. Ik voelde me goed, dus ik ging gewoon verder.”

Dumfries kwam na ruim een uur nog wel met de schrik vrij. De Duitser Derrick Köhn ging met zijn schoen op het onderbeen van de PSV’er staan en kon met rood vertrekken. “Hij deed het niet met opzet, maar ik schrok wel even”, gaf Dumfries toe. “Ik wil hem verder ook niet afvallen, maar we hebben allemaal kunnen zien wat er gebeurde.”