Wielrenner Slagter beëindigt loopbaan

Foto: ANP

Tom-Jelte Slagter keert volgend jaar niet meer terug in het wielerpeloton. De geboren Groninger werd in 2011 prof bij Rabobank en sluit zijn loopbaan nu af in dienst van het Franse B&B Hotels – Vital Concept. Slagter (31) won onder meer de Tour Down Under in 2013 en twee ritten in Parijs-Nice in 2014. “Via deze weg wil ik het volgende nieuws over mijn toekomst met jullie delen: ik zal in 2021 geen beroepswielrenner meer zijn”, schrijft hij zaterdag op Instagram.

“De afgelopen tien jaar als wielrenner zijn een geweldige tijd geweest waarin ik niets had willen missen. Dat zal ik voor altijd met me meedragen, maar voor mij is dit het juiste moment om afscheid te nemen”, vertelt Slagter, die in 2014 overstapte naar Garmin, dat later overging in Cannondale. In 2018 en 2019 reed hij voor Dimension Data. Overwinningen bleven de laatste jaren uit voor de renner, die tegenwoordig met zijn gezin in het Groningse Zevenhuizen woont.

In het Dagblad van het Noorden lichtte hij zijn besluit zaterdag toe. “Wielrennen was een groot deel van mijn leven, maar het is nooit mijn héle leven geweest”, vertelt Slagter. Het missen van ’thuis’ werd steeds meer een last voor de Groninger, die met name in het heuvelland goed uit de voeten kon. “Elke dag van huis was er één te veel. Ik wilde het liefst gewoon bij de kinderen zijn.” Slagter heeft al een nieuwe baan. Hij wordt vertegenwoordiger van tractormerk John Deere.