Kramer slaat NK allround over

Foto: ANP

Sven Kramer gaat komend weekend niet van start op de NK allround in Heerenveen. De zesvoudig Nederlands kampioen is volgens zijn ploeg Jumbo-Visma niet fit genoeg om deel te nemen aan het toernooi in Thialf.

“Dit is natuurlijk erg balen. Door de hele coronasituatie hebben we al niet veel wedstrijden op de schaatskalender dit jaar, dus ik had hier natuurlijk graag willen rijden. Alleen doe ik dat niet ten koste van alles. Het moet wel verantwoord zijn”, aldus de 34-jarige Kramer.

Kramer was sinds de nacht van dinsdag op woensdag grieperig. Donderdag meldde hij zich al af voor een digitaal persmoment. Kramer testte deze week twee keer negatief op het coronavirus. De KNSB meldde dat alle 169 afgenomen coronatests negatief waren.

Kramer pakte in 2005 zijn eerste Nederlandse allroundtitel. Later was hij nog de beste in 2007, 2008, 2009, 2013 en 2015.

Jumbo-Visma wordt na de afmelding van Kramer vertegenwoordigd door Patrick Roest, Marcel Bosker, Chris Huizinga, Kars Jansman, Antoinette de Jong, Carlijn Achtereekte, Joy Beune, Robin Groot en Jordy van Workum.

Zaterdag vinden in Thialf de 500 meter voor mannen en vrouwen, de 3000 meter voor vrouwen en de 5000 meter voor mannen plaats. Jan Blokhuijsen en Antoinette de Jong verdedigen in Heerenveen hun nationale titels.