Wielerploeg Astana langer door met Sánchez en broers Izagirre

Foto: ANP

Wielerploeg Astana – Premier Tech heeft het contract van de Spaanse kampioen Luis León Sánchez (36) verlengd. De Kazachse ploeg verlengde de verbintenissen van liefst zeven renners, waaronder ook die van de Spanjaarden Gorka en Ion Izagirre, tot en met 2021.

“Ik ben blij om door te gaan bij het team. Ik voel me hier erg op mijn gemak, want het is een vertrouwde ploeg met een professionele omgeving. Ook ken ik mijn rol binnen het team, toch krijg ik mijn kansen om mezelf te laten zien”, aldus Sánchez.

“Ik zit al jaren in het team, maar mijn motivatie en ambities blijven hetzelfde. Met mijn ervaring denk ik dat ik de jonge rijders bij de hand kan nemen, maar ook onze klassementsleiders aan de best mogelijke resultaten te helpen. Na een moeilijk seizoen 2020 kijk ik uit naar 2021. Hopelijk wordt het weer een normaal wielerseizoen voor ons.”

Sánchez won twee keer de Clásica San Sebastián (in 2010 en 2012), vier ritten en de eindzege in Parijs-Nice (2009), de Tour Down Under (2005), vier etappes in de Tour en goud op de Europese Spelen in Bakoe (2015). In augustus werd hij voor het eerst Spaans kampioen op de weg.

Ook de Italianen Manuele Boaro en Davide Martinelli, de Colombiaan Rodrigo Contreras en de Deen Jonas Gregaard gaan een jaar langer door bij Astana.