Nederland met bijna alle judotoppers naar Masters Doha

Foto: ANP

TeamNL neemt begin komende week met achttien judoka’s deel aan de Doha Masters. Onder hen zijn vrijwel alle kandidaten voor deelname aan de Olympische Spelen, deze zomer in Tokio. Voor een aantal judoka’s is de wedstrijd in Doha een kans op kwalificatie.

De selectiecommissie van judobond JBN heeft in gewichtsklassen waarin sprake is van een concurrentiestrijd voor de Olympische Spelen de World Masters aangewezen als één van de drie resterende meetmomenten. Dat geldt voor Kim Polling en Sanne van Dijke (-70 kg), Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk (-78 kg), Henk Grol en Roy Meyer (+100 kg). TeamNL mag per categorie slechts één judoka afvaardigen naar Tokio.

De Grand Slam in Tel Aviv (19-21 februari) en de EK (16-18 april) zijn de overige selectiewedstrijden. Op basis van die drie meetmomenten en eerder geleverde prestaties neemt de judobond een beslissing. Sanne Verhagen (-57 kg) maakt ook goede kans op een plaats in de olympische ploeg. In de overige klassen zijn al atleten aangewezen voor de Olympische Spelen.

De selectie voor Doha, vrouwen: Sanne Verhagen (-57 kg), Juul Franssen (-63 kg), Geke van den Berg (-63 kg), Sanne Vermeer (-63 kg), Sanne van Dijke (-70 kg), Kim Polling (-70 kg), Marhinde Verkerk (-78 kg), Guusje Steenhuis (-78 kg) en Karen Stevenson (-78 kg).

Mannen: Tornike Tsjakadoea (-60 kg), Frank de Wit (-81 kg), Jesper Smink (-90 kg), Noël van ’t End (-90 kg), Simeon Catharina (-100 kg), Michael Korrel (-100 kg), Roy Meyer (+100 kg), Jur Spijkers (+100 kg) en Henk Grol (+100 kg).