Schuurs naar halve finales dubbelspel Australian Open

Foto: ANP

Tennisster Demi Schuurs en haar Amerikaanse partner Nicole Melichar zijn door naar de halve finales van het dubbelspel bij de Australian Open. Het als vierde geplaatste koppel won in de kwartfinales in twee sets van het Amerikaanse duo Coco Gauff en Catherine McNally. De setstanden waren 7-6 (4) en 6-1. Ze hadden daar een uur en vijftien minuten voor nodig.

De Nederlandse dubbelspecialiste staat voor de eerste keer in haar carrière in de halve finales van het grandslamtoernooi in Melbourne. De 27-jarige Limburgse bereikte eerder de laatste acht in de US Open en Wimbledon. Ze vond aan het einde van het vorige seizoen een nieuwe partner in Melichar. Het afgelopen jaar speelde ze voornamelijk samen met de Tsjechische Kveta Peschke. Samen wonnen ze het grote WTA-toernooi van Cincinnati.

Schuurs en Melichar nemen het in de halve finales op tegen de Belgische Elise Mertens en de Wit-Russin Aryna Sabalenka. Het als tweede geplaatste duo versloeg het Japanse koppel Shuko Aoyama/Ena Shibahara in twee sets: 6-2 6-0. Die partij duurde nog geen uur.

Mertens dubbelde in het verleden zowel met Schuurs als met Melichar.