Medvedev ten koste van Tsitsipas naar finale Australian Open

Foto: ANP

Daniil Medvedev heeft zich ten koste van de Griek Stefanos Tsitsipas geplaatst voor de finale van de Australian Open. Het werd 6-4 6-2 7-5 voor de Russische nummer 4 van de wereld.

Medvedev had het alleen in de derde set moeilijk met de mondiale nummer 6. Hij gaf een break voorsprong uit handen en keek bij een 5-4-achterstand op eigen opslag tegen een 0-30-achterstand aan. De Rus serveerde zich uit de problemen, plaatste een game later met een geweldige backhandpassing opnieuw een break en maakte het bij 6-5 af op zijn eerste wedstrijdpunt.

“Ik werd toch een beetje angstig in de derde set, want het is toch een halve finale van een grand slam. Ik ben ook geen Roger of Novak”, doelde Medvedev op de ervaren Federer en Djokovic. “Wat ik doe als ik angstig ben? Lastig, ik probeer dan gewoon aces en winners te slaan en dat is gelukt.”

Voor Medvedev was het al zijn vijfde wedstrijd van het toernooi waarin hij geen setverlies leed. Alleen in de derde ronde verloor hij tegen Filip Krajinovic, de bedwinger van Robin Haase, twee sets.

Medvedev neemt het zondag in de eindstrijd op tegen titelhouder Novak Djokovic, die donderdag al de Rus Aslan Karatsev kansloos liet. Djokovic heeft het toernooi al acht keer gewonnen.

De 25-jarige Medvedev, die al twintig partijen op rij heeft gewonnen, wacht nog op zijn eerste grandslamtitel. In 2019 stond hij in de finale van de US Open, waarin hij in vijf sets verloor van Rafael Nadal.

Volgende maand is Medvedev ook van de partij op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.