Dressuurruiters Van Baalen en Zweistra op Indoor Brabant

Foto: ANP

Marlies van Baalen en Thamar Zweistra maken tijdens het paardensportevenement The Dutch Masters Indoor Brabant hun opwachting op het onderdeel dressuur. Bondscoach Alex van Silfhout van de dressuurruiters heeft ook de top 3 van het afgelopen NK aangewezen.

“Ik mag vijf combinaties inschrijven. Het liefst had ik er meer gehad, maar onder deze omstandigheden is het niet anders. Het was moeilijk om een keuze te maken, ik heb er best wel even over gedaan”, aldus Van Silfhout. “Ik heb gekozen voor de top 3 van het NK in september, met Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Emmelie Scholtens. Zweistra heeft al deelgenomen aan wereldbekerwedstrijden afgelopen maanden en Marlies van Baalen heeft vorige week in Tolbert bij de Kaderwedstrijd opvallend gepresteerd met Go Legend. Dat zijn de vijf die in Den Bosch aan de start komen.”

Bondscoach Rob Ehrens van de springruiters heeft negen ruiters ingeschreven. Naast regerend Nederlands kampioen Marc Houtzager zijn dat Bart Bles, Willem Greve, Eric en Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Jeroen Dubbeldam, Harrie Smolders en Leopold van Asten.

The Dutch Masters Indoor Brabant vindt dit jaar plaats zonder publiek. Het evenement in Den Bosch begint op vrijdag 12 maart en eindigt op zondag 14 maart.