Goud voor judoka Korrel op Grand Slam van Tel Aviv

Foto: ANP

Judoka Michael Korrel heeft de gouden medaille veroverd op de Grand Slam van Tel Aviv. De Nederlander won in de finale in de klasse tot 100 kilogram van de Israëliër Peter Paltchik.

Korrel, die brons veroverde op de WK van 2019 en in datzelfde jaar de World Masters won, maakte indruk op het toernooi met overtuigende overwinningen, onder meer in de halve finales tegen de Rus Niiaz Iliasov. De zege tegen thuisfavoriet Paltchik kreeg pas gestalte in de extra tijd, de zogenoemde golden score. Korrel kreeg zijn tegenstander ietwat moeizaam op de schouder, maar kreeg na het bekijken van videobeelden toch de winst toebedeeld.

Marhinde Verkerk won in de klasse tot 78 kilogram een bronzen medaille. De voormalig wereldkampioene nam de Duitse Luise Malzahn in een heupzwaai die waza-ari opleverde.

De Grand Slam in de Israëlische stad is voor de Nederlandse judobond het voorlaatste meetmoment voor de Olympische Spelen van Tokio. Korrel is zeker van olympische deelname, Verkerk is met Guusje Steenhuis in gevecht om het ticket voor Tokio in de klasse -78 kg. Steenhuis reikte wel tot de herkansingen, maar verloor daarin van de Kroatische Karla Prodan en eindigde als zevende.

Frank de Wit (-81 kg), Sanne Vermeer (-63 kg) en Sanne Vermeer (-70 kg) pakten vrijdag brons in Tel Aviv.