Bertens reist maandag al af naar Qatar voor aanstaande rentree

Foto: ANP

Kiki Bertens reist maandag al af naar Qatar voor haar aanstaande rentree in het tenniscircuit. De nummer 11 van de wereld, die een plek inleverde op de ranglijst, gaat eerst nog een week trainen in Doha.

“Het gaat heel goed met Kiki en we trainen al een aantal weken voluit”, zei haar coach Elise TamaĆ«la. “De komende dagen gaan we ons nog voorbereiden en over een week begint haar eerste toernooi.” De afgelopen weken trainde Bertens onder meer op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen.

Bertens onderging eind oktober een operatie aan haar achillespees en was niet tijdig hersteld voor de Australian Open. Ze maakt begin maart in het Qatar Open haar rentree. Bertens stond in mei 2019 nog vierde op de wereldranglijst; dat was de hoogste positie ooit behaald door een Nederlandse tennisster.

Bertens staat voor het eerst sinds oktober 2018 buiten de top 10 op de wereldranglijst. Ze leverde een plek in na de Australian Open, waar ze niet aan meedeed. De Westlandse zakte van de tiende naar de elfde plaats op de maandag uitgebrachte ranking.

De Amerikaanse Serena Williams keerde juist terug in de top 10. Ze klom van de elfde naar de zevende plaats. Williams reikte op de Australian Open tot de halve finales. Daarin verloor ze van Naomi Osaka, die het grandslamtoernooi won. De Japanse klom naar de tweede plaats op de wereldranglijst, achter de Australische Ashleigh Barty.

Botic van de Zandschulp won wat posities op de mondiale ranking van de mannen. Hij steeg naar de 145e plaats. Van de Zandschulp maakte zijn debuut op het hoofdtoernooi van de Australian Open, maar verloor in de eerste ronde. Tallon Griekspoor zakte naar plaats 160.