Márquez nog altijd niet klaar voor rentree in MotoGP

Foto: ANP

De Spaanse motorcoureur Marc Márquez, zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP, is niet klaar voor een rentree. Hij is nog altijd niet volledig hersteld van de gecompliceerde armbreuk die hij vorig jaar al in de eerste grand prix opliep en die hem uitschakelde voor de rest van het seizoen. Het is hoogst onzeker of de Spanjaard er weer bij is tijdens de openingsrace van het seizoen, de Grote Prijs van Qatar op 28 maart.

Zijn team Honda meldde maandag dat Márquez niet aanwezig is bij de voorbereidende testraces van volgende maand in Qatar. Hij blijft zich vooralsnog concentreren op zijn revalidatie. “Het is heel belangrijk dat ik naar de artsen luister en naar mijn lichaam. Ik stap pas op de motor wanneer ik 100 procent fit ben en om dat te bereiken heb ik nog wat werk te verrichten”, liet Márquez weten.

De 28-jarige Spanjaard brak zijn rechterbovenarm bij een crash in de eerste race van het vorige jaar in Jerez op 19 juli. Hij onderging een operatie, maar forceerde de plaat die in zijn arm was gezet bij het openen van een raam. Een tweede ingreep was daardoor noodzakelijk. Hij zat vervolgens het hele seizoen aan de kant en moest toezien hoe zijn landgenoot Joan Mir na een spannende strijd de titel in de koningsklasse van de motorsport veroverde.