Golficoon Tiger Woods gewond door auto-ongeluk

Foto: ANP

Golficoon Tiger Woods is door een auto-ongeluk in de kustplaats Ranchos Palos Verdes in Californië gewond geraakt. Volgens de politie in Los Angeles is de Amerikaan door brandweerlieden uit zijn voertuig gehaald, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.

Woods was met zijn bolide over de kop geslagen. Er waren volgens de politie geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. De auto van Woods was zwaar beschadigd. Hij was de enige inzittende.

Volgens zijn zaakwaarnemer heeft Woods onder meer meerdere verwondingen aan zijn benen opgelopen. Hij zou momenteel een operatie ondergaan.

De crash was in de ochtend rond 07.00 uur plaatselijke tijd. Woods verbleef in de regio vanwege zijn jaarlijkse Genesis Invitational Tournament op de Riviera Country Club in Pacific Palisades.

Volgens TMZ Sports heeft een bron rond het onderzoek gezegd dat de politie niet denkt dat alcohol een rol heeft gespeeld in het ongeluk. Of er wellicht andere middelen in het spel waren, werd niet verteld.

In 2017 werd de golfvedette aangehouden toen hij slapend achter het stuur van zijn auto werd aangetroffen. Woods verklaarde naderhand dat hij voorgeschreven medicijnen had gebruikt en daarbij de mogelijke bijwerkingen over het hoofd had gezien.

Woods (45) won in 2019 voor de vijfde keer de Masters en staat nu op vijftien overwinningen in Majors, drie minder dan recordhouder Jack Nicklaus.

Woods liet maandag nog weten dat het hoogst onzeker is of hij in april zou kunnen meedoen aan de Masters. De vijfvoudig winnaar van het toernooi in Augusta onderging in december voor de vijfde keer een rugoperatie. Hij betwijfelde of hij tijdig hersteld zou zijn. “Mijn God, ik hoop dat ik erbij kan zijn, maar ik weet echt niet of het gaat lukken. Ik moet zuinig zijn op mijn rug, want ik heb er maar één”, liet Woods weten.

De Masters staan gepland voor 8 tot en met 11 april. Woods was sowieso al niet meer van plan om voor die Major nog andere toernooien te spelen.