Red Bull toont eerste foto’s nieuwe bolide Verstappen

Foto: ANP

Formule 1-renstal Red Bull heeft de eerste foto’s onthuld van de bolide waarin Max Verstappen dit jaar een nieuwe poging wil doen de wereldtitel te veroveren. De auto ziet er praktisch hetzelfde uit als die van vorig jaar: donkerblauw met een gele neus en de rode stier als logo.

Verstappen vormt dit jaar een koppel met de Mexicaan Sergio Pérez, die is overgekomen van Racing Point. De Nederlander won vorig jaar twee grands prix, waaronder de laatste van het jaar in Abu Dhabi.

De RB16 heet in 2021 de RB16B, waarmee het team aangeeft dat de nieuwe auto nauwelijks is veranderd ten opzichte van de vorige. De regels in de Formule 1 stonden alleen wat wijzigingen in de aerodynamica toe. Er zit wel een nieuwe motor van Honda in.

Die motor is tevens de laatste die Honda levert aan Red Bull. Na dit seizoen trekt de Japanse fabrikant zich terug uit de Formule 1. De Oostenrijkse renstal neemt vanaf 2022 het onderhoud en de ontwikkeling van de motor in eigen beheer. Honda heeft ermee ingestemd de technologische kennis over de krachtbron over te dragen. De Japanners stellen zelfs al de motor ter beschikking die ze eigenlijk voor het jaar 2022 hadden ontwikkeld.

Verstappen en Perez zullen woensdag wat promotierondjes mogen rijden in de RB16B op het circuit van Silverstone. Het echte testen gebeurt pas tijdens de officiële testraces in Bahrein van 12 tot en met 14 maart. Het is de teams, op wat promorondjes na, niet toegestaan buiten de officiële testraces de auto voor het nieuwe seizoen uit te proberen. Nieuwkomer Pérez zal om die reden waarschijnlijk al eerder wat testkilometers maken in een oude Formule 1-bolide van Red Bull.

Het seizoen begint op 28 maart met de Grote Prijs van Bahrein. De terugkeer van de Grote Prijs van Nederland op het circuit van Zandvoort staat gepland voor 5 september.