Van der Poel niet in Omloop, wel in Kuurne

Foto: ANP

Mathieu van der Poel zal zondag deelnemen aan de wielerkoers Kuurne-Brussel-Kuurne. Van der Poel moest maandag, een dag na zijn zege in de eerste etappe, de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten verlaten omdat er in de begeleidingsstaf van wielerploeg Alpecin-Fenix sprake was van een coronabesmetting.

Omloop-organisator Tomas Van den Spiegel liet meteen weten dat Van der Poel welkom was in de Omloop Het Nieuwsblad, waarmee zaterdag het Vlaamse wielerseizoen wordt geopend. Maar de ploegleiding zette de winnaar van de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar niet op de lijst van zeven deelnemers en twee reserves die 72 uur voor de koers bij de internationale wielrenunie UCI moest worden ingeleverd. Daardoor is zijn deelname reglementair niet mogelijk.

Voor ‘Kuurne’ stond de Nederlander wel als reserve vermeld. Donderdag meldde Alpecin-Fenix dat Van der Poel inderdaad aan de start verschijnt.

“Ik kom met een goed gevoel aan de start na mijn ritzege in de UAE Tour”, lichtte Van der Poel toe. “Het is goed om een extra racedag te hebben voordat ik naar Italië vertrek. Ik verwacht een mooie race waarin we ambitieus mogen zijn. Ik denk dat ik van toegevoegde waarde kan zijn voor Tim Merlier, die voor mij een van de snelste jongens in het peloton is. We kunnen in Kuurne wedden op twee paarden.”

Van der Poel blikte nog even terug op zijn snelle vertrek uit de Verenigde Arabische Emiraten. “Ik had natuurlijk graag de UAE Tour willen afronden, vooral omdat we na de openingsetappe met onze ploeg een mooie voorsprong hadden in het klassement en een goed eindklassement mogelijk leek. Maar ik ben ook blij dat we redelijk snel en zonder problemen thuis zijn gekomen en dat onze voorjaarscampagne niet in gevaar is gekomen.”