Gediskwalificeerde Ingebrigtsen krijgt alsnog goud op EK indoor

De Noorse atleet Jakob Ingebrigtsen heeft bij de EK indoor in het Poolse Torun alsnog de Europese titel op de 1500 meter veroverd. Ingebrigtsen, die als eerste de finish passeerde, werd later gediskwalificeerd omdat hij in het begin van de wedstrijd een voet buiten de piste had gezet. De Noor vocht dat besluit aan en is alsnog tot winnaar uitgeroepen.

De wedstrijdjury oordeelde na het bekijken van de televisiebeelden dat de jonge Noor “werd geduwd door een andere concurrent. Hij haalde geen enkel voordeel uit het incident en het heeft de wedstrijd en zijn resultaat dus niet beïnvloed”, meldt het jurybesluit.

De pas 20-jarige Ingebrigtsen, regerend Europees kampioen outdoor, won de race in Torun vrijdagavond in 3.37,56 voor lokale favoriet Marcin Lewandowski (3.38,06) en de Spanjaard Jésus Gomez (3.38,47). Lewandowski was de titelverdediger.