Tennisser Coric zonder setverlies naar laatste vier in Rotterdam

Foto: ANP

De Kroatische tennisser Borna Coric heeft zich zonder setverlies verzekerd van een plek in de halve finales van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De nummer 26 van de wereld was de Japanner Kei Nishikori in twee tiebreaks de baas: 7-6 (2) 7-6 (4).

De 24-jarige Coric keek in de tweede tiebreak tegen een 4-2-achterstand aan en won de laatste vijf punten. Hij benutte na ruim twee uur zijn eerste wedstrijdpunt omdat Nishikori, de mondiale nummer 45, een return miste.

Coric, in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Botic van de Zandschulp, doet voor de derde keer mee in Rotterdam. Bij zijn twee eerdere deelnames verloor hij in de tweede ronde. Coric kan de eerste Kroatische winnaar ooit in Ahoy worden. Landgenoten Marin Cilic (2014) en Ivan Ljubicic (2007) verloren de eindstrijd.

Zaterdag speelt Coric in de halve finales tegen de Hongaar Marton Fucsovics, die Tommy Paul uit de Verenigde Staten met 6-4 6-3 versloeg. De partij tussen Fucsovics en Paul was pas om 00.35 uur afgelopen. Het was voor qualifier Fucsovics al de derde keer dat hij de laatste partij van de dag speelde.