Darter Van Barneveld weer hersteld van flauwte

Foto: ANP

Darter Raymond van Barneveld is op een dartstoernooi in het Engelse Milton Keynes onwel geworden. Zijn manager meldt dat het inmiddels weer goed gaat met de vijfvoudig wereldkampioen. “Ik heb hem gesproken. Hij heeft weer een rode kleur op zijn konen”, zegt Ben de Kok.

De 53-jarige Van Barneveld werd onwel in de Marshall Arena in Milton Keynes en werd enige tijd behandeld door medisch personeel. Voor het voorval had Van Barneveld met 6-1 verloren van de Engelsman Ryan Searle. Daarna moest hij de score bijhouden van de partij daarna. “Die partij eindigde in 6-5 en duurde lang. Het was warm en misschien had hij te weinig gegeten”, zegt zijn manager die ervan uitgaat dat de darter een zogenoemde hypo had, een daling van de bloedglucosewaarde. “Raymond is al twintig jaar diabetespatiënt.”

De wedstrijden van de Players Championship 8 werden tijdelijk stilgelegd, maar werden hervat toen Van Barneveld was onderzocht en naar zijn hotelkamer was gebracht. “Andere darters onder wie Jeffrey de Zwaan konden melden dat hij weer aanspreekbaar was. Hij is medisch onderzocht. Er is een hartfilmpje gemaakt en zijn suikerspiegel is gemeten”, liet de manager weten.

Van Barneveld keerde onlangs terug als profdarter. In februari bemachtigde hij in het Duitse Niedernhausen tijdens de Qualifying School weer een tourkaart. De Nederlandse dartslegende werd in 1998, 1999, 2003, 2005 en 2007 wereldkampioen.