Basketbalvedette James voor onbepaalde tijd uitgeschakeld

Foto: ANP

Basketballer LeBron James is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld door de enkelblessure die hij zaterdagavond opliep in het NBA-duel met Atlanta Hawks. De 36-jarige vedette heeft zijn rechterenkel verstuikt en staat naar verwachting zeker zes weken aan de kant, maar mogelijk veel langer.

James blesseerde zich in het tweede kwart van de wedstrijd in een gevecht om de bal met Solomon Hill van de Hawks. Hij lag enige tijd op de grond en schreeuwde het uit van de pijn. Onderweg naar de kleedkamers sloeg James uit frustratie tegen een stoel.

James, die vorig seizoen Los Angeles Lakers aan zijn zeventiende NBA-titel hielp, miste dit seizoen pas één wedstrijd door een blessure aan zijn linkerenkel. De kwetsuur aan de andere enkel is ernstiger. “Niets ergert en bedroeft me meer dan er niet kunnen zijn voor mijn ploeggenoten. Dit doet pijn van binnen. De weg naar herstel begint nu en ik ben er spoedig weer bij, alsof ik nooit ben weggeweest”, twitterde de basketballer.

De Lakers leken enigszins aangeslagen door het uitvallen van James en verloren het duel met Atlanta Hawks met 99-94. De Hawks boekten daarmee hun achtste overwinning op rij. John Collins (27 punten en 16 rebounds) en Trae Young (14 punten en 11 assists) waren de uitblinkers.