Márquez mist eerste MotoGP-race door hardnekkige armblessure

Foto: ANP

Zesvoudig wereldkampioen Marc Márquez mist komende zondag de eerste race van het nieuwe seizoen in de MotoGP. De Spaanse motorcoureur is nog altijd niet voldoende hersteld van de gecompliceerde armbreuk die hij vorig jaar al in de eerste grand prix opliep en die hem uitschakelde voor de rest van het seizoen. Zijn artsen hebben hem afgeraden dit weekeinde in actie te komen in de Grote Prijs van Qatar.

Márquez was al niet aanwezig bij de testraces op het circuit van Losail in Qatar omdat hij zich volledig wilde concentreren op zijn revalidatie. Vijftien weken geleden werd hij nogmaals geopereerd aan de rechterbovenarm vanwege een infectie in het gewricht. Hoewel zijn herstel redelijk voorspoedig verloopt, vinden de artsen van Márquez het verstandiger dat hij zijn herstelplan volgt en nog niet gaat racen.

“Ik zou uiteraard heel graag hebben meegedaan aan de openingsrace van het WK, maar ik moet verstandig zijn en het advies van mijn medische team volgen”, zei de coureur uit het fabrieksteam van Honda, die op 12 april een nieuwe medische controle ondergaat. Dat is een week na de tweede grand prix van dit jaar, die ook in Qatar wordt gehouden. Het is daarmee zeer waarschijnlijk dat Márquez ook niet meedoet in de Grote Prijs van Doha op 4 april.

De 28-jarige Spanjaard brak zijn rechter bovenarm bij een crash in de eerste race van het vorige jaar in Jerez op 19 juli. Hij onderging een operatie, maar forceerde de plaat die in zijn arm was gezet bij het openen van een raam. Een tweede ingreep was daardoor noodzakelijk. Hij zat vervolgens het hele seizoen aan de kant en moest toezien hoe zijn landgenoot Joan Mir na een spannende strijd de titel in de koningsklasse van de motorsport veroverde.