Kunstrijdster Van Zundert bij WK-debuut naar vrije kür

Foto: ANP

Lindsay van Zundert heeft zich bij haar debuut bij de wereldkampioenschappen kunstschaatsen in Stockholm meteen geplaatst voor de vrije kür. De pas 16-jarige Nederlandse wist na 29 van de 39 deelnemende kunstrijdsters dat ze met haar score op de korte kür bij de beste 24 zal eindigen.

Van Zundert was woensdag de eerste die moest optreden in de ijshal van Stockholm, waar vanwege de coronapandemie geen publiek aanwezig is. Ze toonde geen spoor van zenuwen en werkte haar korte kür, met daarin verplichte oefeningen, vlekkeloos af. Ze kwam tot een score van 57,72 en die jurywaardering bleek hoog genoeg voor een plek bij de beste 24, die recht geeft op een vervolg in het toernooi. De prijzen worden verdeeld na de vrije kür op vrijdag.

De Brabantse wisselde vorige jaar van coach. Onder Carine Herrygers en Jorik Hendrickx, ook de coaches van de ervaren Belgische Loena Hendrickx, is ze naar eigen zeggen flink vooruitgegaan. Dat was te zien, want ook al haar drievoudige sprongen waren hoog en foutloos.