Franse sprinter Bouhanni rijdt collega de hekken in

Foto: ANP

De Franse wielrenner Nacer Bouhanni heeft zich in de eendagskoers Cholet-Pays de la Loire van zijn slechte kant laten zien. De 30-jarige renner van Arkéa Samsic reed in de massasprint de Brit Jake Stewart klem tegen de dranghekken aan. Stewart kon slechts ternauwernood op zijn fiets blijven zitten en ontsnapte aan een zware valpartij.

“Yo Bouhanni, ik zou je willen vragen wat je hier dacht”, schrijft Stewart op Twitter bij een filmpje van het incident. “Maar je hebt duidelijk geen hersencellen. Het ironische is dat je na de finish tegen me zei dat ik ‘geen respect’ had. Hier is een educatieve video over hoe ‘geen respect’ eruit ziet.”

Bouhanni sprintte aanvankelijk naar de derde plaats in Cholet, maar de jury besloot hem na bestudering van de tv-beelden uit de uitslag te schrappen. De zege in de Franse eendagskoers ging naar de Italiaan Elia Viviani, die dan eindelijk zijn eerste zege boekte in dienst van Cofidis. De laatste zege van de Italiaan dateert van september 2019, toen hij nog voor Deceuninck – Quick-Step reed.

Bouhanni, winnaar van drie etappes in zowel de Giro als de Vuelta, kwam in zijn carrière wel vaker in opspraak. Zo deelde hij al een paar keer een klap uit in de koers. Zijn ploeg meldde na het incident in Cholet-Pays de la Loire niets over mogelijke sancties. De internationale wielerfederatie UCI zou nog stappen kunnen nemen tegen Bouhanni.