Van Aert blij dat hij het ook in een Vlaamse klassieker afmaakt

Foto: ANP

Wielrenner Wout van Aert is blij dat hij het nu ook in een belangrijke Vlaamse koers heeft afgemaakt. “Dit doet me heel veel”, zei de Belg van Jumbo-Visma na zijn overwinning in Gent-Wevelgem. “Ik heb al veel mooie koersen gewonnen, maar in de Vlaamse koersen had ik vaak net ernaast gegrepen. Hier zat ik op te wachten.”

Van Aert won de sprint van een groep van zeven renners, die vooraan waren overgebleven na een vroege aanval op bijna 180 kilometer van de finish. “Het was heel gevaarlijk met de wind, maar we waren als ploeg heel gefocust. Op een gegeven moment scheurde het en zat ik vooraan met ploeggenoot Nathan Van Hooydonck. Dat was voor ons een goede situatie. Ik heb altijd vertrouwen gehad in de sprint.”

De Belg kon in de finale rekenen op de steun van zijn ploeggenoot. “Nathan was fantastisch, hij was heel sterk. Ik heb op hem moeten inpraten dat hij de laatste keer de Kemmelberg over kwam, want ik had hem nodig. Hij was degene die daarna Sam Bennett eraf reed. Er stond in de finale te veel rugwind om te kunnen aanvallen.”

Van Aert won eerder dit jaar twee etappes in de Tirreno-Adriatico. In Milaan-Sanremo eindigde de Belg als derde. Vrijdag in de E3 Saxo Bank Classic miste Van Aert de kop van de koers in de finale, nadat hij eerder na een lekke band een inspanning had moeten leveren.

“Ik voelde me heel goed voor Harelbeke en had er veel van verwacht. Ik zal niet zeggen dat ik vrijdag met een goed gevoel ging slapen, ook al lag het allemaal voor de hand dat het niet zo mocht zijn”, zei Van Aert bij Sporza. Daarom was de kopman van Jumbo-Visma blij met zijn zege in Gent-Wevelgem. “Als topsporter twijfel je best snel.”