Tennisster Osaka verliest in Miami na 23 overwinningen op rij

Foto: ANP

De zegereeks van de Japanse tennisster Naomi Osaka is ten einde. Na 23 overwinningen op rij ging de nummer 2 van de wereld in de kwartfinales van het hoog aangeschreven toernooi in Miami onderuit. Osaka moest in twee sets haar meerdere erkennen in de Griekse Maria Sakkari. De nummer 25 van de mondiale ranglijst zegevierde binnen 70 minuten overtuigend in twee sets: 6-0 6-4.

De indrukwekkende serie van Osaka begon vorig jaar in New York. Op het voorbereidingstoernooi voor de US Open won Osaka vier partijen, waarna ze zich vanwege fysieke klachten terugtrok voor de finale tegen Victoria Azarenka. Ze versloeg de Wit-Russin twee weken later alsnog in de eindstrijd van het grandslamtoernooi. Begin dit jaar meldde Osaka zich in Melbourne op een toernooi in de aanloop naar de Australian Open na drie zeges af voor de halve finale tegen Mertens, vanwege een lichte blessure. Ze won daarna met groot machtsvertoon de Australian Open.

Osaka (23) stond voor het eerst in de kwartfinales van het toptoernooi in Florida. Ze had drie van de voorgaande vier partijen tegen Sakkari (25) gewonnen. De Griekse heeft pas één keer een WTA-toernooi op haar naam geschreven. Dat was in 2019 in Rabat. Sakkari speelt in de halve finales tegen de winnares van het duel tussen de Canadese Bianca Andreescu en de Spaanse Sara Sorribes Tormo.